15:00

Valskogs IK

Referat: IK Oden - Valskogs IK

Hemmapremiär i serien i strålande sensommarsol och en fantastisk matta om än något tungsprungen.
Motståndarna Valskog kom från en 6-0 vinst mot Norberg så det skulle inte bli någon lätt match.
De fick också en drömstart på matchen genom ledningsmål efter bara 45 sekunder. En hörna som vi visserligen rensade undan men bara utanför straffområdet där en motståndare pangade in 0-1 i högra hörnet när vi inte hann upp i pressen.
Lite onödigt också att nicka ut bollen till hörna i princip direkt efter avspark.
Efter detta kom vårt lagmaskineri igång och bara under första kvarten hade vi fyra klara målchanser där vi borde ha satt åtminstone en av dem.
Vi fortsatte skapa chanser utan att göra mål och det straffade sig efter en halvtimme. Björn såg ut att snubbla på bollen och tappade den i farligt omställningsläge, Valskogs spelare slog en crossboll in i vårt straffområde som Jocke var först på men tyvärr tappade han bollen till en motståndare som sköt direkt utanför det tomma målet varpå han blev omkullsprungen av Jocke. Efter vilda protester från Valskog konfererade huvuddomaren med närmaste assisterande och pekade därpå på straffpunkten! Straffen satt säkert, mitt i målet när Jocke slängde sig och det var 0-2 vilket kändes jättetungt med tanke på vårt övertag i chanser hittills!
Här visar vi bra lagmoral som jobbar ikapp till 2-2 på bara tre minuter! Först 1-2 direkt efter avspark när Jocke skickar en djupledsboll till Björn som lobbar bollen över en utrusande målvakt in i kassen!
Sedan gör Erik 2-2 efter att Eddie fristället honom, vilken grym upphämtning!
Vi hade även lägen att göra ytterligare mål men avsluten missade ofta målramen samt att Valskogs målvakt var mycket bra och räddade dem till 2-2 i paus.

Händelser i 1:a halvlek:
45" 0-1 Valskog efter hörna och skott i mål på undanrensningen
7' Robin slår ett chippinlägg som friställer Björn men målvakten går ut och gör en jättefin blockering till hörna
8' På den efterföljande hörnan nickas bollen ut till Hampus som får drömträff på volley men Valskogs målvakt är med på noterna och boxar ut bollen som är på väg in under ribban!
9' Eddie tar sig fram till friläge och kan spela till Erik som har öppet mål men väljer att skjuta, tyvärr utanför stolpen
14' Bra hörna av Valskog som är farliga på fasta situationer, spelaren är omarkerad vid bortre stolpen men nickar över som tur är
15' Jonte tar sig förbi ytterbacken på vår vänsterkant, ner på kortlinjen och snett inåt bakåt till Hampus som har jätteläge men bollen studsar upp i skottögonblicket så han får helt felträff, bollen går ut till inkast
24' Erik spelar fram Eddie som kommer fri med målvakten som återigen tajmar utrustningen perfekt och räddar
28' Starkt genombrott av Björn som bryter in från höger, har bra läge i straffområdet men skottet med vänstern blir för löst
29' Jocke tar sig majestätiskt fram som en gammaldags libero slår ett markinlägg förbi målvakten men var är våra anfallare? Tre spelare kommer in för sent och bollen går förbi alla när det egentligen ska vara mål!
30' Straffspark för Valskog när Jocke drar omkull en spelare som skjuter utanför öpet mål
31' 0-2 Valskog på straffspark
32' 1-2 Oden genom Björn (assist Jocke J). Samtidigt gult kort på Valskogs målvakt som klubbar ner Björn efter att han lobbat över honom.
34' 2-2 Oden genom Erik (assist Eddie)
36' Farligt skott av Valskog som Jocke tippar ut åt sidan, Johan vinner löpduellen mot motståndaren och får undan returen i sista momangen
37' Fint överlapp på högerkanten mellan Björn och Johan där den senare slår ett markinlägg till Hampus som har friläge men målvakten går ut och räddar, synd att Hampus inte lyckades chippa bollen över honom
38' Nytt överlapp, denna gång på vänsterkanten där Jonte hittar Rasmus som slår ett bra inlägg som Björn nickar utanför, han fick bollen lite för långt bakom sig för att kunna kontrollera bollbanan
39' Jonte gör en överstegsfint och går ner på kortlinjen, försöker hitta snett inåt bakåt men målvakten läser detta och räddar passningen till hörna
45+1' Hampus frispelar Jonte som tar sig in i straffområdet men snubblar till i skottögonblicket så en försvarare lyckas få undan bollen

Även om vi skapade mycket i första halvlek så var vi inte nöjda. Valskog hade fått två enkla mål på få chanser medan vi verkligen fick jobba för att gå ikapp. För att ändra matchbilden satte vi en mer offensiv uppställning i andra. Pasi kom in istället för Johan och Josue istället för Jonte.
Vi skapade väldigt mycket första 20 minuterna och det kändes som om vi orkade mer än Valskog. 3-2 kom på en frispark av Erik som Jocke nickade mot mål, målvakten gör en grym räddning men Rasmus är påpassligt framme och trycker in returen i mål!
Fem minuter senare gör Eddie det mycket viktiga 4-2 målet när Erik lyfter fram bollen, Jonte står i offsideposition men eftersom Eddie tar bollen själv så bedömer domaren att Jonte inte påverkar spelet.
Vi mal på och har ytterligare lägen - både Eddie och Josue hade frilägen utan att lyckas göra mål. Valskogs målvakt var helt klart deras bästa spelare idag! På tilläggstid kommer dock 5-2 genom Eddie och återigen var det Erik som stod för assisten.

Händelser i andra halvlek:
47' Rasmus slår ett inlägg till Björn som tar emot och skjuter från straffområdeslinjen, skottet blockeras och går ut till Erik som skjuter tätt utanför
50' Gult kort på Robin för fasthållning
58' 3-2 Oden genom Rasmus (assist Jocke J)
59' Väggspel mellan Erik och Jonte som spelar fram Eddie som skjuter, målvakten lämnar retur men hinner före Eddie och fångar bollen
60' Eddie spelar fram Erik till ett friläge men målvakten går ut och räddar återigen!
63' 4-2 Oden genom Eddie (assist Erik)
65' Hampus slår ett bra frisparksinlägg som Jocke sånär kan nicka in men målvakten får undan bollen till hörna
66' Erik lägger en hörna och bollen nickas ut till Hampus som skjuter ganska högt över
67' Erik friställer Eddie som har jätteläge men lägger skottet över ribban
72' Pasi frispelar Josue som har gata mot mål men målvakten går ut och gör en benparad på avslutet
79' Gult kort på Pasi för kapning
81' Hampus drar till på en frispark, skottet studsar lurigt så målvakten lämnar retur, Björn är där och hugger men försvaret lyckas få undan bollen
87' Eddie spelar fram Josue som får sitt andra friläge, försöker få bollen under målvakten men den tar på hans ben och sedan på en utespelare till hörna
45+3' 5-2 Oden genom Eddie (assist Erik)

På det stora hela, speciellt i andra halvlek gör vi en mycket stark insats. Valskog var starka och kommer säkert att ta mycket poäng under hösten. Det viktigaste var att vi inte gav upp trots underläge 0-2. Alla visar moral, inget gnäll på varandra eller på domaren och till slut kom de välförtjänta målen.
Två spelare i IK Oden kommer att belönas med fruktkorgar efter varje hemmamatch. Juryn bestående av Kevin, Stefan, Per och Alberto utsåg denna gång Jocke J och Erik till bästa spelarn